Reisedagbok
Reisebrev fra Presidentens MC-tur i Europa

Lördag 18. juni
Kl. 09.00 om morgenen steg hangaround Jürgen Meinert og presidenten opp pa sine h.h.v Moto Guzzi 1100 California og BMW R1200C. Maalet var aa komme frem til Nynäshamn sör for Stockholm innen söndag ettermiddag.
Turen gikk over Mostadmarka og opp til Aas i Tydalen, hvor vi tanket og hadde en liten rast. Deretter bar det over fjellet til Brekken og videre til Funäsdalen. Paa svensk side mötte vi regn och kyla. Presidenten trodde en stund at bmw'en hadde ventiltröbbel. Men etter ä ha kjöpt varme klär i Sveg, forsvant klapringen:-)))) Godt var det omsider aa komme til Falun. Hotellet var bra. Restaurant Pitcher anbefales!

Söndag 19. juni
Vi hadde finvär i ca en time. Deretter et dyrisk regnvär helt til Nynäshamn. Glatt asfalt, og farlig var det. Kom frem til reisemälet väte som kräker.
Godt aa komme ombord i Polenferga, og faa paa noe tört. Denne ferga er veldig polsk.

Mandag 20. juni
Ferga ankom Gdansk(Danzig) kl 13.00. Vi kjörte inn til byen og fant et helt ok Gasthaus midt i det historiske sentrum. Billig og rent. Saa paa byen, spiste og drakk.

Tirsdag 21. juni
To forskjellige GPS skilte oss for resten av dagen.Presidenten dro helt ut til grensen til Russland(Kaliningrad). Deretter bar ferden gjennom polsk landsbygd sörover til byen Plock (utal. Plotsj), som ligger 10 mil vest for Warsawa. Jürgen hadde funnet hotell med en ubeskrivelig höy standard til en for oss latterlig pris.

Onsdag 22. juni
Enda mer polsk landsbygd og smaabyer. Naa har jeg virkelig sett Polen!!
Ankom Krakow paa ettermiddagen. Hvilken herlig by - anbefaler alle som ikke har värt der aa ta turen.

Torsdag 23. juni
Setter kursen sörover igjen. Ca 11 mil til grensen. Paa vei ut av Polen matte jeg bare medgi at jeg var skikkelig imponert av landet. Snakk om utvikling siden den undertrykkende kommunismen forsvant. Virkelig interessant aa se den fantastiske landsbygda. Skikkelig aktivt jordbruk, og idylliske scener i fleng. Uten tvil: polakkene er et arbeidssomt folk.
Slovakia ble et helt nytt bekjentskap. Landet er lite. Det var kun 19 mil fra nord til sörgrensen, og det etter skikkelig kronglete veier.
Landet har slik vi saa det skikkelige utfordringer. Landsbygda var langt mer tilbakestaaende i forhold til Polen. Dessuten hadde kommunistene bygd opp en hel del fäle byer med store boligblokker og paa den maaten ödelagt mye av landsbykulturen. Dessuten har landet et skikkelig sigöynerproblem - og det vises! Like oer grensen til Ungarn tok vi nattstopp i den lille byen Öds.
Gjestfrihet, god mat og drikke fikk oss umiddelbart til aa trives i Ungarn.

Fredag 24. juni
15 mil inn til Budapest - en av Europas vakreste byer. Den maa bare oppleves. Stemningen, arkitekturen, gjestfriheten og restaurantene:-)
Her skilles vi to kameratene i all vennskapelighet. Presidentetn blir i Budapest en stund, for saa aa dra til Wien paa söndag. Paa kvelden hadde Jürgen og presidentetn en fantastisk reise gjennom ungarske viner godt hjulpet av like fantastiske ungarske reiseledere. Restaurant No. 11 anbefales!


Lördag 25. juni
Hele dagen alene i Budapest! Rörte ikke sykkelen i det hele tatt, og det var herlig. Byen har saa mye aa by paa. Severdighetene er en ting. Men maten, drikken og de fantastisk hyggelige og smilende ungarerne er hovedgrunnen til aa dra til Budapest.
Vinen Babar er ikke for barbarer, men livsnytere!

Söndag 26. juni
Avreise litt etter kl 09.00. Motorvei alle de 24 milene til Wien!! Det gjorde godt etter hundre mil paa svärt varierende bygdeveier fra Gdansk til Budapest. Men de 2,5 timene jeg hadde tenkt aa bruke frem til Wien, ble til det dobbelte. Forferdelig aa maatte innrömme det, men jeg gikk tom for bensin 12 mil fra Wien!! Men hva betyr vel det naar man först har kommet frem til denne dronningen av europeiske byer:-) Bor slik at jeg kan spasere akkurat dit jeg önsker - og imorgen blir det masse av det.


Mandag 27. juni
En dag helt uten kjøring. Apostlenes hester tok meg fra den ene til den andre kulturopplevelsen. Startet med et besøk i keiserens skattkammer i det enorme Hofburg-palasset. Deretter gikk turen til det såkalte Museums-kvartalet, hvor samtidskunsten og kunsten fra 1900-tallet er å finne - Anbefales! Ellers så var det full sommer med 27 gr, alle måltider på herlige uterestauranter og masse pent å se på. Dagen ble avsluttet med konsert i Musik-werain (samme sted som nyttårskonserten.

Tirsdag 28. juni
Foran meg lå 48 herlige mil i perfekt mellomeuropeisk sommer. Først gjennom vindistriktene i Nieder-Österreich, deretter inn i Tsjekkia, 19 mil nordover til Praha, og så 12 mil nordover til grensen til Tyskland. Like nord for grensen ble det stopp for dagen i Dresden. Denne byen ble bombet til småstein av engelskmennene helt på slutten av krigen, som en hevn for bombingen av Coventry. Idag er dette allment sett på som en krigsforbrytelse. Bysentrum er heldigvis bygd opp igjen helt autentisk slik det var, med det fantastiske rokokkoslottet Zwinger og mange andre praktbygninger.

Onsdag 29. juni
Dette ble en flott dag med 42 mil hovedsaklig på Autobahn nordvestover til den pitoreske småbyen Lüneburg, 3 mil sørøst for Hamburg. Lüneburg, som en gang i tiden var et dansk-norsk hertugdømme er litt av en perle med bindingsverkshus fra Hansatiden. Her møtte jeg også igjen min turkamerat Jürgen. Samtidig ble det også klart at sommerværet og hetebølgen var over. Vi ble enige om å sette kursen hjemover neste dag.

Torsdag 30. juni
Regnet øste ned alle de 19 milene nordover til ferjehavnen Puttgarten på den tyske øya Fehmarn. Her tok vi ferja over til Rødby i Danmark (1 times overfart). Deretter ble det 17 mil oppover til København og rett ombord i Danskebåten.

Fredag 1.juli
Drittvær fra Oslo og til Trondheim. Regn, regn, veiarbeid, køkjøring og fotobokser kan vel oppsummere denne dagen.

Men turen samlet sett har vært en fantastisk opplevelse som virkelig gir mersmak! Kanskje bør vi vurdere noe lignende i regi av Sorte Hjelm? :-)

Skriv en kommentar: (Klikk her)

123hjemmeside.no
Antall tegn tilbake: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

30.04 | 09:35

Honda og BMW - jeg klarer i hvertfall ikke å se forskjell- om de har samme farge

...
09.04 | 02:35

Fint å ha likesinnede i trønderhovedstaden. Hilsen fra medlem i Stella Polaris fra Borgen. Kjør forsiktig i sommer!

...
21.04 | 18:42

Bra tiltak.
Stå på.
Disse jakkemerker synes jeg er OK.
Bestiller 2 stk

...
07.11 | 00:05

Hello and greetings to all the Brethren!
My name is Maurizio Pescatori 3.'. .
I will be riding up to Nordkapp in August 2014 and would be honored to meet you :)

...
Du liker denne siden